Κρήτη: Στο σκάφος με τους μετανάστες οι διακινητές τους

Τρεις ήταν οι διακινητές των μεταναστών που βρέθηκαν σε κίνδυνο και για τους οποίους στήθηκε επιχείρηση διάσωσης την Τρίτη.

Δείτε: Κρήτη: Επιχείρηση του λιμενικού για σκάφος με μετανάστες σε κίνδυνο

Κρήτη: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των 29 μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Αγίας Γαλήνης

Οι τρεις διακινητές βρίσκονταν στο σκάφος και συνελήφθησαν. Πρόκειται σύμφωνα με το λιμενικό για 28χρονο, 31χρονο και 40χρονο.

Όσον αφορά τους 26 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο δημοτικό σχολείο Ορνέ στον δήμο Αγίου Βασιλείου. Είναι όλοι τους νεαροί άνδρες και δεν υπάρχουν γυναικόπαιδα.

Η επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους αγνώστων λοιπών στοιχείων, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Κρήτης.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφος δύναμης FRONTEX καθώς και από τρία (03) παραπλέοντα πλοία. Το παραπλέον Φ/Γ ”BASTOGNE” σημαίας Βελγίου, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Γαύδου το ανωτέρω σκάφος με επιβαίνοντες είκοσι εννέα (29) αλλοδαπούς, τους οποίους και περισυνέλεξε.
Οι διασωθέντες αφού μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Π-Α/Κ ”ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” Ν.Χ. 182, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αγίας Γαλήνης.
Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης, συνελήφθησαν τρεις (03) εκ των διασωθέντων, ηλικίας 40, 31 και 28 ετών, ως οι διακινητές των υπολοίπων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί